Activitățile proiectului, corespunzătoare fiecărui obiectiv specific

Obiectiv specific 1

Implementarea de măsuri active pentru îmbunătățirea stării de conservare a 31 ha de habitate forestiere de cvercinee și a 30 ha de habitate de pajiște stepică din Parcul Național Munții Măcinului.

Obiectiv specific 2

Managementul adecvat / demonstrativ al habitatelor forestiere și habitatelor de pajiști și al activităților de turism pentru a contribui la menținerea / îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor și speciilor protejate din Parcul Național Munții Măcinului.

Obiectiv specific 3

Asigurarea condițiilor adecvate pentru practicarea unui turism responsabil față de patrimoniul natural și cultural, care nu dăunează stării de conservare a habitatelor și speciilor de interes comunitar din Parcul Național Munții Măcinului.

Obiectiv specific 4

Creșterea nivelului de informare și conștientizare a factorilor interesați la nivel local și a publicului larg cu privire la importanța habitatelor care vor face obiectul măsurilor de conservare activă și la beneficiile generate de Parcul Național Munții Măcinului pentru economia locală.

Obiectiv specific 5

Dezvoltarea capacității instituționale / de management a Administrației Parcului Național Munții Măcinului.

Stadiul proiectului

Până în prezent au fost realizate împăduriri cu specii de gorun pe 31 ha de teren și a debutat campania de informare și conștientizare a publicului țintă.